Eddy
Spaansen

Een vrijblijvend gesprek aanvragen?

085 - 27 33 037

Hoe haal ik mijn doelen?

doelen halen

Als je jezelf aan het begin van een jaar of een seizoen een doel stelt, kan het vrij ingewikkeld zijn om het gewenste doel te behalen. Je zal daarvoor actie moeten ondernemen om het resultaat te bereiken. In dit artikel bespreken we hoe je jouw doelen voor de langere termijn gaat behalen. Je hebt je doelen immers niet voor niets gesteld. Wees je er bewust van dat je vanwege een bepaald gevoel deze doelen gaat bereiken. Als je het eindresultaat voor visualiseert, wordt het gemakkelijker om stappen te ondernemen. Deze intrinsieke motivatie zorgt voor de beste resultaten.

Waar sta je nu?

Allereerst is het van belang om vast te stellen waar je nu precies bent. Door een beginpunt te bepalen, weet je vanuit welke situatie je start en kun je tussentijds bepalen welke besluiten je dient aan te passen om het gewenste doel te bereiken. Waar ben je op dit moment met je bedrijf? Hoe gaat het in je privé leven? Hoe heb je nu geïnvesteerd in zaken als gezondheid, familie, vrienden, je inkomsten, je investeringen, je bedrijf en je persoonlijke ontwikkeling?

Schrijf je doelen op papier

Nadat je hebt vastgesteld op welke plek je je bevindt, is het van belang om te bepalen waar je naartoe wilt. Waar wil je met jouw bedrijf staan aan het eind van het kwartaal, of het einde van het jaar? Wat zijn je dromen, waar gaat je hart sneller van kloppen? Schrijf de gestelde doelen volledig uit. Gebruik hierbij de SMART methode, om de doelen zo concreet mogelijk te maken.

Schrijf de te ondernemen acties op

Zodra je weet waar je op dit moment bent en welk doel je wilt behalen, is het van belang om te onderzoeken welke stappen nodig zijn om dit resultaat te bereiken. Schrijf hierbij alle acties op die je hiervoor kunt verzinnen. Bovendien is de eerste stap van groot belang. Je moet immers wel de stap zetten om je dromen te verwezenlijken. Vergeet ook niet om een datum te bepalen voor wanneer het doel bereikt moet zijn.

Zet je acties in de agenda

De te ondernemen acties zet je in een jaarplanner. Door de acties in je agenda te plannen, beschik je direct over een deadline om de acties te bereiken. Verstandig is het om iedere dag met je gewenste doel bezig te zijn. Dat kan bijvoorbeeld gaan om het opzoeken van informatie over jouw doel, of het lezen van een artikel. Zo blijf je zowel bewust als onbewust met jouw doelstelling in de weer.

Evalueren en aanpassen

Zorg ervoor dat je de afspraken die je met jezelf maakt ook daadwerkelijk bereikt. Het zijn immers jouw doelen en passies waar je iets mee wilt bereiken. Prik een datum om tussentijds te evalueren waar je staat. Ben je op dit moment op de goede weg of zijn er onverwachte obstakels opgedoken? Ben je verdwaald in het bos, of zit je op de goede weg? Aangezien je weet waar je naartoe wilt, kun je zien welke acties je dient aan te passen om jouw doel te bereiken. Zorg dat je recht op je doel afgaat en vermijdt zoveel mogelijk obstakels.

Invitar helpt je je doelen te behalen

Met een persoonlijke coach leer hoe je jouw gewenste doelen kan bereiken. Invitar biedt uitgebreide coachingstrajecten op maat. Doordat wij over een ruime ervaring op het gebied van coaching beschikken, weten wij welke valkuilen je kunt tegenkomen bij het bereiken van jouw doelstelling. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Ook leuk om te lezen...

Terug naar het overzicht