Eddy
Spaansen

Een vrijblijvend gesprek aanvragen?

085 - 27 33 037

Hoe maak ik mijn dromen waar?

dromen waarmaken

Je weet wat je eigenlijk zou moeten doen om jouw dromen en doelen waar te maken. Soms ben je volledig in je element en ga je direct op je doel af, het andere moment ben je aan het lanterfanten en kun je je er niet toe zetten. Hoe kun je het gevecht met jezelf beëindigen en je dromen waarmaken? In dit artikel zetten we op een rij hoe je jouw dromen laat uitkomen.

Wat is jouw ware droom?

Allereerst is het van belang om uit te zoeken wat jouw ultieme droom is. Wat zou je graag willen bereiken in het leven? De meeste mensen dromen, maar denken vervolgens dat het niet in hun mogelijkheden ligt om deze te bereiken. Het kan om grote maar ook om kleine dromen gaan. Zonder droom of doel kom je echter nergens. Je zult daarom actie moeten ondernemen. Durf er vertrouwen in te hebben dat jouw droom waarheid wordt.

Tips om jouw dromen waar te maken

Om je dromen waar te maken, dien je een inspirerend toekomstbeeld voor jezelf te bedenken om in beweging te komen. Met een moodboard krijg je visueel voor ogen welke droom jij voor ogen hebt. Zorg dat je iets vindt waardoor je geïnspireerd raakt en volg je hart. De volgende tips ondersteunen je om jouw droom een realiteit te maken:

Vraag jezelf iedere ochtend: "is dit wat ik wil?"

Ook gedurende de dag kun je jezelf een aantal keer eerlijk de vraag stellen of dit werk precies is wat je wilt. Luister vervolgens goed naar de antwoorden die je krijgt. Je voelt immers goed aan wat jouw passies en ideeën zijn. Je hebt waarschijnlijk echter jezelf of de mensen rondom je vertelt dat dit niet mogelijk is. Alleen jij kan echter zorgen dat er iets in je leven verandert. Zorg daarom dat je eerlijk tegenover jezelf bent.

Werk in kleine stappen

Als je grote dromen hebt, kan het zijn dat er zoveel op je af komt dat je het overzicht verliest. Zorg daarom dat je kleine doelstellingen inbouwt. Veel kleine stapjes leiden uiteindelijk tot jouw doel. Het lijken in eerste instantie geen grote veranderingen, maar na verloop van tijd kijk je achterom en zie je hoe ver je al bent. Kom vervolgens wel de afspraken van de doelstellingen met jezelf na. Dit bouwt je zelfvertrouwen op.

Maak je geen zorgen over wat anderen denken

Het is essentieel dat je naar jezelf luistert om jouw droom te bereiken. Wat wil je graag? En hoe ga je het resultaat behalen? Vaar hierbij je eigen koers. Vaak willen mensen niet dan een andere persoon boven het maaiveld uitsteekt. Een commentaar om het niet te doen heeft dan ook vaker betrekking op de ander dan op jou. Laat je daarom niet ervan weerhouden om je hart te volgen.

Hoe praat je tegen jezelf?

Onderzoek hoe je tegen jezelf praat. Ben jij met je woorden en gedachten positief of negatief ingesteld? De kracht van je gedachten is aanzienlijk. Beëindig negatieve scenario's die zich in je hoofd afspelen, aangezien deze slechts uitvluchten van je verbeelding zijn. Focus je vervolgens op de positieve gedachten. Door de uitkomst van je dromen te visualiseren, zorg je dat je gedachten je aanmoedigen in plaats van afremmen.

Omgeef jezelf met positieve mensen

Niets is fijner dan met positieve mensen omgaan. Mensen die je helpen, steunen en een support zijn. Dankzij positiviteit kom je vooruit en bereik je sneller je dromen. Mensen die negativiteit creëren zien eerder bergen op de weg. Kijk daarom naar de mensen die je om je heen omringt.

Creëer balans

Het behouden van balans in je leven is belangrijk voor het ultieme geluk. Vaak verliezen mensen zich volledig in hun werk, waardoor ze vergeten ook plezier te maken. Zorg daarom je zorgt voor je lichaam, genoeg beweging en frisse lucht krijgt en de mensen om je heen koestert. Het is dan ook van belang dat je onderzoekt welke activiteiten je energie geven en energie kosten in je leven. Vervolgens bekijk je of deze activiteiten in balans zijn.

Invitar biedt coaching om jouw dromen waar te maken

Begeleiding door een coach die ervaring heeft met het ontwikkelen van jouw kwaliteiten, is vele malen effectiever dan zelf uren informatie consumeren in de hoop op een persoonlijke doorbraak. Met Invitar leer je op een prettige manier te genieten van het proces om jouw vaardigheden en kwaliteiten te ontwikkelen. Door een spiegel voor te houden en persoonsgerichte feedback te geven, krijg je grip op jouw leven. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Ook leuk om tel ezen...

Terug naar het overzicht